22.08.2020

Mellommåltid med quinoa

Dersom du er usikker på om babyen kommer til å spise all maten du har laget, så kan du la det ligge igjen noe i gryta/bollen som det ikke blir griset med. Når skjeen har vært i babymunnen og så i maten, kommer det bakterier til, og da skal ikke maten spares til senere. Du kan spise den, men ikke varm den opp igjen og gi den til den lille skatten din. Den urørte maten i gryta/bollen kan du derimot legge over i en boks med lokk og oppbevare i kjøleskapet til senere. 

Mini fikk kalv og quinoa til middag i går - og restene til lunsj i dag med et dryss oregano på.




Mini fikk også quinoakake med sorte bønner. Den likte han så godt at han måtte få enda en. (Det er bra, for jeg laget nærmere 30 stykker i dag tidlig). Oppskrift nedenfor.

Til dessert fikk han en dæsj med blåbær- og avokadomos, som jeg laget i går kveld. Jeg strødde litt kokos på toppen. Han ble temmelig mett av de andre to matvarene og orket ikke all mosen. (Egentlig like greit, for blåbærgris er vanskelige flekker å fjerne).


Quinoakaker
2-3 ss quinoa, kokt etter henvisning på pakken (tøm av eventuelt vannet som er igjen)
1,5 dl sorte bønner, kokte
1 dl økologisk tomatpuré
1/2 boks mais uten salt
2 vårløk, klippet i biter
2 never revet ost
3 terninger hjemmelaget kraft (kan sløyfes)
1 egg
2 ss rapsolje
1 ts persille
1/2 ts paprikapulver

-Bland alt godt sammen.
-Form til avlange kaker (eller runde kuler) med to skjeer (eller med hendene).
-Stek dem på 200 grader på midterste rille i en liten halvtime.

Av denne oppskriften gikk jeg rundt 30 kaker.

Ingen kommentarer: